服务热线 Hotline:+36 30 9909168 | 客服QQ:新导报客服168306348

《新导报》网络版

当前位置: 主页 > 禅武文化 >

[879期]匈牙利人参加中国春节

时间:2018-02-28 12:29来源:禅武文化中心 作者:伊娃、陈晓彬 点击:
匈牙利人参加中国春节 禅武联盟分部五元素武术协会的太极团队又迎来了拭目以待的农历新年。他们在匈牙利的中国春节活动上每年都会为了来参观的群众表演各种拳法,以及兵器套路
匈牙利人参加中国春节        禅武联盟分部五元素武术协会的太极团队又迎来了拭目以待的农历新年。他们在匈牙利的中国春节活动上每年都会为了来参观的群众表演各种拳法,以及兵器套路。
        这一年的开头对于我们五元素武术协会来说很特殊,我们收到了ELK 室内乐团迎春演奏会的邀请函。演奏者们在各种各样的乐器上演奏了传统和现代音乐。在舞台上看到各种各样的中国传统乐器和中匈文化的交流是一种很新奇的体验。
 

 
        相似的我们参加了中国春的活动,然后在ujpest kozossegi haz 和 中国商城见到了匈牙利传统舞蹈团。在舞台上有多才多色的表演,中文歌曲 ,朗诵。传统功夫狮,少林功夫和穿着中国传统服装的女人表演的舞蹈。除了节目中国春还给人们提供了各种互动项目。这些项目都是免费的。在那里的大人 以及小孩都去尝试了毛笔字,中国结,水画和多种手工项目。
        有很多人对中医,和各种养生知识有很大的兴趣。这次他们有机会去尝试千差万别的养生茶,汤。除此之外还可以尝试各种各样的食物,和甜点和中国人的茶道。
        这次活动可以看见有很多地方都看见制作组费了很多心思,为了这次活动的完美付出了很多。
 

 
        感谢所有为了这次活动付出了的人,支持这次活动的人。和表演人员。感谢你们可以让我们体验一次完美的表演。
        (作者:伊娃 翻译:陈晓彬)
 
Magyarok a Kínai Tavasz Fesztiválon        A Kínai Holdújév beköszöntét a Chan Wu Szövetség keretein belül az Öt Elem Wushu Egyesület  Tai Chi csoportjának tagjai örömmel várták. Az ünnepsorozaton már több éve részt veszünk. Pusztakezes és fegyveres formagyakorlatokat mutatunk be az érdeklődő közönségnek.
        Ez az év számunkra kivételesen kezdődött, hisz meghívást kaptunk az ELK Kamarazenekar – Tánc a húrokon – tavaszünnepi köszöntő koncertjére. A  művészek tradicionális hangszereken klasszikus és kortárs zeneszerzők darabjait szólaltatták meg. Különleges volt hallgatni és látni a számunkra oly ismeretlen hangszereket, valamint ahogy különböző zenei kultúrák egy színpadon találkoztak. Nagy sikert aratott a tradicionális hangszereken és hegedűn megszólaltatott Monti Csárdás. 
 

 
        Hasonlóképpen találkozott a magyar néptáncegyüttesek táncai és dalai a kínai előadók interpretálásaival a Újhegy Közösségi Házban február 10-én, illetve a következő hétvégén, a China Mart Bevásárló Központban. A rendezvények színes forgataga, a kínai hangszeres muzsika, énekek és versek, az oroszlántánc, valamint a harcművészetek mellett a kínai hölgyek nőiességet kiemelő esernyőtánc bemutatója mind különleges látványt nyújtott a közönségnek. A fesztivál minden programja ingyenes volt az ide látogatóknak. Felnőttek és gyerekek nagy érdeklődéssel próbálták ki a különböző kézműves foglalkozásokat és a kalligráfia mellett a csomózási és vízfestési technikákat, ügyességi játékokat. 
        A hagyományos kínai orvoslás és természetes alapanyagokból készült egészségmegőrző termékek iránt nagy volt az érdeklődés. Jó alkalom volt, hogy a gyógyító teák és levesek mellett kínai ételeket, édességeket is megkóstolhattunk, teaszertartáson részt vehettünk.
 

 
        Az eseményt kívülről, mint látogatók és egyben a kulisszák mögött látva, mint előadók, nyugodtan elmondhatjuk, hogy a fesztivál rendezői nagy odaadással valósították meg az új év méltó megünneplését. 
        Köszönet a szervezőknek, támogatóknak és a rendezvény valamennyi szereplőjének ezért a felejthetetlen színes élményekért.
 

 
        Éva és az Öt Elem Wushu Egyesület
 

(责任编辑:xindb editor)
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
验证码: 点击我更换图片
栏目列表
推荐内容